Uunilihapullat karppaajan tapaan

Tänään taas tuli sovellettua ruoan kanssa. Alkuperäinen suunnitelma oli, että tekisin jauhelihapihvejä ja kukkakaalimuussia, mutta sitten iski soveltaja, ja uuniin meni vuoka jossa on pohjalla lihapullia(oikein tulisesti maustettuja), päällä purkillinen tomaattimurskaa, loraus kuohukermaa ja pecorino-juustoraastetta. Lisukkeeksi höyrytän parsakaalia sekä kukkakaalia, ja koko homma tarjoillaan tuoreen rucolan kera! En malta odottaa että ruoka tulee uunista, jotta päästään herkuttelemaan!

Ainekset lihapulliin:

500g naudan jauhelihaa

1 kananmuna

silputtua purjoa pari desiä

paljon pippuria, paprikajauhetta, chiliä(jauheena), suolaa, kuivattuja yrttejä(laitoin näihin nokkosta ja basilikaa, mutta hyvin voisi laittaa oreganoa, timjamia, minttua tms)

Muut ainekset:

1prk tomaattimurskaa

loraus kuohukermaa

pecorino-juustoa tai muuta jääkaapista löytyvää

kukkakaalia & parsakaalia

Lihapullat asetellaan vuokaan, kaadetaan päälle purkillinen tomaattimurskaa, pintaan pecorino-juustoa tai jos ei sitä ole, niin mitä vaan mistä pidät, ja loraus kermaa. kermaa ei tarvitse jos teet pullat sika-naudasta jossa on enemmän rasvaa, mutta tämä aika vähärasvainen naudan jauheliha tarvitsee kyllä jotain rasvaista.

Uuniin, laitoin 200 astetta ja 35 minuuttia, mutta pidä silmällä pinnassa olevaa juustoa, pienennä lämpötilaa jos juusto uhkaa palaa!

20130120-144735.jpg

One response to this post.

  1. Posted by nallekarhu on 24.1.2013 at 13.59

    Reblogged this on Nallekarhun blog.

    Vastaus

Jätä kommentti

Tuijan jutut

Katsaus käsityöhörhön elämään

Sulo Askartelee

Vain taivas on rajana mielikuvituksellesi....

paulelina

vähän kaikesta

in pursuit of more

the blog about living with (just a little) less

Miss.Zoe

creating a happy, healthy home